About

1/1

Bedrijfsongevallen

Elk jaar lopen veel mensen letsel op door een bedrijfsongeval. Op zich natuurlijk niet zo vreemd, want dagelijks gaan miljoenen mensen aan het werk. Een bedrijfsongeval is dan ook zo gebeurd. U kunt als werknemer uitglijden, vallen of met een hand bekneld raken in een machine. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij de werknemer letsel oploopt tijdens het werk.


De werkgever is volgens strenge regels verplicht om een veilige werkomgeving te bieden. Het risico op een bedrijfsongeval moet zo klein mogelijk zijn. Er moet bijvoorbeeld een noodstop op technische apparaten worden gemonteerd, medewerkers op een bouwplaats moeten een helm dragen en medewerkers moeten goede voorlichting en instructies krijgen als ze werkzaamheden uitvoeren die risico’s met zich meebrengen. Ondanks al deze maatregelen komt het helaas nog te vaak voor dat iemand wordt getroffen door een bedrijfsongeval.

In sommige gevallen wordt na een bedrijfsongeval de Arbeidsinspectie ingeschakeld om onderzoek te doen. Is de werkgever nalatig geweest? Had hij het bedrijfsongeval kunnen voorkomen als hij anders gehandeld had? De conclusies van de Arbeidsinspectie kunnen zeer belangrijk zijn bij het beoordelen van de vraag of de werkgever aansprakelijk is voor het opgelopen letsel van de werknemer. Als blijkt dat de werkgever het bedrijfsongeval had kunnen voorkomen, kan Hoogbergen Advocaten overgaan tot het aansprakelijk stellen van de werkgever voor het bedrijfsongeval en een vergoeding eisen. Dat neemt bij het slachtoffer van het bedrijfsongeval heel wat financiële zorgen weg!


Neem telefonisch contact met ons op ( 074-7501480 ) of maak een afspraak.

Hoogbergen Advocaten

 

Jan Tinbergenstraat 220

7559 ST Hengelo

tel. 074-7501480 

fax. 074-7501510

 

IJsselkade 18

7201 HD Zutphen

tel. 0575-491560

 

info@hoogbergen-advocaten.nl

Alg. Voorwaarden -   Copyright 2015       TELEFOON: 074-7501480 | E-MAIL: INFO@HOOGBERGEN-ADVOCATEN.NL