About

1/1

Letselschade door een bedrijfsongeval


Elk jaar lopen veel mensen letselschade op door een bedrijfsongeval. Op zich niet zo vreemd natuurlijk, want dagelijks gaan tal van mensen met risicovolle beroepen aan het werk. Een bedrijfsongeval is dan ook zo gebeurd en letselschade komt op deze manier soms eerder voor dan u denkt. U kunt als werknemer uitglijden, vallen of met een hand bekneld raken in een machine. Er zijn veel situaties denkbaar waarin de werknemer letsel oploopt tijdens het werk.

Vraag om hulp bij ons kantoor in het geval van letselschade door een bedrijfsongeval


De werkgever is volgens strenge regels verplicht om een veilige werkomgeving te bieden. Het risico op een bedrijfsongeval, met letselschade als gevolg, moet zo klein mogelijk zijn. Er moet bijvoorbeeld een noodstop op technische apparaten worden gemonteerd, medewerkers op een bouwplaats moeten een helm dragen en zij moeten goede voorlichting en instructies krijgen als ze werkzaamheden uitvoeren die risico’s met zich meebrengen. Ondanks al deze maatregelen komt het helaas nog te vaak voor dat iemand wordt getroffen door een bedrijfsongeval. Hoogbergen Letselschadeadvocaten, gevestigd in Hengelo en Zutphen, is gespecialiseerd in rechtshulp bij letselschade door een bedrijfsongeval. Daarnaast schakelt u ons ook in bij bijvoorbeeld medische fouten en verkeersongevallen.

De invloed van de Arbeidsinspectie
In sommige gevallen wordt na een bedrijfsongeval de Arbeidsinspectie ingeschakeld om onderzoek te doen. Is de werkgever nalatig geweest? Had hij het bedrijfsongeval kunnen voorkomen als hij anders gehandeld had? De conclusies van de Arbeidsinspectie zijn zeer belangrijk bij het beoordelen van de vraag of de werkgever aansprakelijk is voor het opgelopen letsel van de werknemer. Als blijkt dat de werkgever het bedrijfsongeval en dus de letselschade had kunnen voorkomen, kan Hoogbergen Letselschadeadvocaten in Hengelo en Zutphen overgaan tot het aansprakelijk stellen van de werkgever. Dit resulteert al snel in het eisen van een vergoeding. Dat neemt bij het slachtoffer van het bedrijfsongeval heel wat financiële zorgen weg.

Neem contact met ons op en maak een afspraak

Wilt u contact opnemen voor rechtshulp bij letselschade door een bedrijfsongeval in bijvoorbeeld de provincies Overijssel en Gelderland of elders in Nederland? Neem telefonisch contact met ons op via 074-7501480, stuur een e-mail naar info@hoogbergen-advocaten.nl of vul het contactformulier in.

Hoogbergen Advocaten

 

Jan Tinbergenstraat 220

7559 ST Hengelo

tel. 074-7501480 

fax. 074-7501510

 

IJsselkade 18

7201 HD Zutphen

tel. 0575-491560

 

info@hoogbergen-advocaten.nl

Alg. Voorwaarden -   Copyright 2015       TELEFOON: 074-7501480 | E-MAIL: INFO@HOOGBERGEN-ADVOCATEN.NL