1/1

Letselschade door een medische fout

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, waardoor ook letselschade kan ontstaan door een medische fout. Maar de ene fout heeft ingrijpendere gevolgen dan de andere. Het is nogal een verschil of een timmerman een tafel verkeerd bewerkt of een chirurg een medische fout maakt met blijvende letselschade als gevolg. Een dergelijke fout is vaak onherstelbaar en tekent een patiënt voor zijn of haar hele leven. Hoogbergen Letselschadeadvocaten, gevestigd in Hengelo en Zutphen, biedt rechtshulp aan slachtoffers van letselschade door een medische fout en is hierin breed gespecialiseerd.

Wat houdt letselschade door een medische fout in?

We spreken van een medische fout als een medische ingreep door verkeerd handelen van de medicus tot schade bij de patiënt leidt. Ook letselschade als gevolg van een onjuist medisch advies of gebruik van een ondeugdelijk hulpmiddel valt onder het begrip medische fout. De oorzaak van dit soort fouten is in sommige gevallen dat de specialist niet heeft gehandeld volgens de verwachtingen en verantwoordelijkheden. Niet alleen een specialist kan aansprakelijk gesteld worden voor een medische fout; ook het ziekenhuis als de specialist daaraan verbonden is.

De specialismen van ons advocatenkantoor

Hoogbergen Letselschadeadvocaten in Hengelo en Zutphen weet precies voor welke vergoeding(en) u in aanmerking komt als slachtoffer van letselschade door een medische fout. Vaak gaat het om een combinatie van vergoedingen. Denk aan inkomensschade, smartengeld, reiskosten, pensioenschade, kosten voor extra medische hulp en voor bijzondere medische behandelingen die anders niet vergoed worden. Doordat wij uitgebreide kennis hebben over de gevolgen van letselschade in het algemeen, kunnen wij u ook bijstaan bij letselschade door verkeers- of bedrijfsongevallen.

Maak een afspraak met een advocaat uit ons team

De schade die u door een medische fout kunt oplopen, kan zeer ingrijpend zijn. Het is belangrijk dat u als slachtoffer van een dergelijke fout wordt bijgestaan door advocaten die exact weten welke mogelijkheden u heeft om de financiële schade te beperken en compensatie te krijgen. Een goede financiële regeling is bijzonder belangrijk, want een medische fout op zich is al erg genoeg! Neem telefonisch contact met ons op via 074-7501480 of maak een afspraak via info@hoogbergen-advocaten.nl of het contactformulier.

Hoogbergen Advocaten

 

Jan Tinbergenstraat 220

7559 ST Hengelo

tel. 074-7501480 

fax. 074-7501510

 

IJsselkade 18

7201 HD Zutphen

tel. 0575-491560

 

info@hoogbergen-advocaten.nl

Alg. Voorwaarden -   Copyright 2015       TELEFOON: 074-7501480 | E-MAIL: INFO@HOOGBERGEN-ADVOCATEN.NL