De SVI-verzekering

De Schade Verzekering Inzittenden, afgekort SVI, biedt dekking bij letselschade als gevolg van een auto-ongeval, dus ook voor de bestuurder en passagiers. De SVI-verzekering biedt uitkomst bij met name eenzijdige ongevallen of wanneer je zelf het ongeval veroorzaakt hebt en dus zelf aansprakelijk bent.

Belang van een SVI

Een SVI-verzekering is geen verplichte verzekering en wordt niet standaard meeverzekerd bij het afsluiten van de autoverzekering. Het is van belang om hier bij het afsluiten van de verzekering naar te kijken en deze dekking af te sluiten.

Verschil tussen een SVI en een ongevallen verzekering inzittenden

De SVI-verzekering is namelijk wat anders dan een ongevallenverzekering inzittenden. De SVI is een zogenaamde schadeverzekering en keert uit wat de daadwerkelijk geleden schade is. Denk aan het verlies van arbeidsvermogen, huishoudelijke hulp en medische kosten. De ongevallenverzekering is een sommenverzekering. Deze keert alleen uit bij overlijden en blijvende invaliditeit en dit is een vast bedrag.

Wat vergoedt de SVI-verzekering?

Elke verzekeraar heeft een andere polis ten aanzien van de dekking onder de SVI. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.

Charlotte Gasman

Maak een afspraak en wij staan u graag bij

Wij luisteren graag naar uw verhaal en leggen de mogelijkheden voor een schadevergoeding bij een verkeersongeval aan u voor. Mocht het zo zijn dat voor uw letsel een ander aansprakelijk is, dan zijn er voor u geen kosten aan onze rechtshulp verbonden.