1/4

Veelgestelde vragen
 

Wat kunnen de gevolgen zijn van een aanrijding?

Een aanrijding is snel gebeurd. U hoeft maar even niet op te letten en het is raak. Maar op de weg kan ook een ander niet opletten en daardoor een aanrijding veroorzaken. Soms valt de schade door een aanrijding mee, maar vaak treedt letsel op na een aanrijding. Denk aan de bekende whiplash. Gevolgen van een aanrijding kunnen verstrekkend zijn.

Hoogbergen Advocaten heeft jarenlange ervaring met het claimen van schade na een aanrijding. De claim gaat verder dan alleen het eisen van een vergoeding voor de medische kosten als gevolg van de aanrijding. Ook schade door verlies van inkomen, verlies van zelfwerkzaamheid, reiskosten, huishoudelijke hulp, eigen bijdrage ziektekosten, kosten van kinderopvang, smartengeld, verhoogde economische kwetsbaarheid en overige materiële schade kunnen worden geclaimd. Immers, de gevolgen van een aanrijding strekken ver.

Een aanrijding veroorzaakt financieel gezien vaak een sneeuwbaleffect; de kosten kunnen snel oplopen. Als u na een aanrijding niet meer werken kunt en daarnaast ook nog eens extra moet betalen voor kinderopvang en huishoudelijke hulp, stapelen de bedragen zich snel op. Hoogbergen Advocaten weet precies hoe de financiële schade na een aanrijding voor u zo klein mogelijk gehouden moet worden.

Na een aanrijding hebt u al met een lichamelijk hersteltraject te maken. Wij zorgen ervoor dat voor u het financiële aspect niet de overhand neemt!

 

Wat kan de impact zijn van een ongeluk?

U kent wel de uitdrukking ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. Vaak staan we daar niet bij stil, maar helaas weten wij bij Hoogbergen Advocaten maar al te goed dat dit gezegde meer dan waar is. Een ongeluk kan iedereen overkomen, op elk moment. U kunt bijvoorbeeld plotseling worden aangereden als u in uw auto op weg bent naar uw werk, of als u een fietstocht maakt.

Een ongeluk kan soms goed aflopen, maar vaak zijn de gevolgen groot en worden slachtoffers van een ongeluk geconfronteerd met materiële en immateriële schade. De gevolgschade door een ongeluk is vaak niet te overzien.

Het is van het grootste belang om meteen na een ongeluk een specialist in te schakelen die weet hoe u handelen moet om de gevolgen van het ongeluk te beperken en die de gevolgschade inzichtelijk kan maken.

Zulke specialisten werken bij Hoogbergen Advocaten. Eén van onze advocaten bespreekt graag met u de mogelijkheden. Het is in veel gevallen mogelijk om schadevergoeding te krijgen nadat een partij aansprakelijk is gesteld voor een ongeluk. 


Trouwens, denk bij het woord ongeluk niet alleen aan een verkeersongeluk; ook een ongeluk op de werkvloer (bedrijfsongeval) is snel gebeurd. Ook in dat geval weet Hoogbergen Advocaten wat in uw specifieke geval de beste aanpak is.

 

Waarvoor kan ik vergoeding krijgen?

Vergoeding van schade is erg belangrijk om leed na bijvoorbeeld een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of medische fout te verzachten. Het goed regelen van schadevergoeding is niet eenvoudig. Dat kunt u dus maar beter overlaten aan advocaten die elke dag niets anders doen dan het regelen van een juiste vergoeding.

Een vergoeding voor schade kan worden uitgekeerd als een slachtoffer van een ongeluk bijvoorbeeld niet meer werken kan of extra hulp bij het huishouden nodig heeft. Of als het slachtoffer naar een revalidatiearts moet, maar zijn verzekeraar die medische behandeling niet meer betalen wil. Voor alle zogenoemde gevolgschade kan een claim voor vergoeding worden ingediend.

De specialisten van Hoogbergen Advocaten weten met welke kosten u als letselschadeslachtoffer te maken kunt krijgen en kennen de mogelijkheden om voor u financiële compensatie, dus een juiste vergoeding, te bereiken. Vergoeding van schade bestaat overigens zeker niet alleen uit geld. U krijgt als slachtoffer van bijvoorbeeld een aanrijding of bedrijfsongeval ook met immateriële schade te maken. Zulke schade noemen we smartengeld.

Het in kaart brengen van schadeposten is een hele klus. Ook het vaststellen van de hoogte van die schadeposten is niet eenvoudig. Hoogbergen Advocaten heeft ruime ervaring met het regelen van een vergoeding voor slachtoffers. De gevolgen van een ongeval zijn altijd ingrijpend, maar een goede financiële vergoeding kan het leed enigszins verzachten.


Neem telefonisch contact met ons op 074-7501480 of maak een afspraak.

Hoogbergen Advocaten

 

Jan Tinbergenstraat 220

7559 ST Hengelo

tel. 074-7501480

 

IJsselkade 18

7201 HD Zutphen

tel. 0575-491560

 

info@hoogbergen-advocaten.nl

Alg. Voorwaarden -   Copyright 2015       TELEFOON: 074-7501480 | E-MAIL: INFO@HOOGBERGEN-ADVOCATEN.NL